Περιγραφή
Αχλάδια ΚΡΥΣΤΑΛΛΙ ή ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ | Ωρίμανση καρπού ~25/08 | Δέντρο ιδιαίτερα ζωηρό, ορθόκλαδο και παραγωγικό. Καρπός ελαφρά κίτρινος κατά την ωρίμανση, αρωματικός, ιδιαίτερα γευστικός. Ωριμάζει τέλη Αυγούστου.
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙ ή ΤΣΑΚΩΝΙΚΟ | CRYSTALI or TSAKONIKO
- Ιδιαίτερα ζωηρό, ορθόκλαδο και παραγωγικό.
- Δύσκολα ελέγχεται η ζωηρότητα της ποικιλίας και συνιστάται η χρήση πολύ νάνων υποκειμένων κυδωνιάς όπου οι εδαφικές συνθήκες το επιτρέπουν.
- Εκλεκτός, χυμώδης, αρωματικός.
- Πράσινου χρώματος, με λευκή σάρκα. Μέσου μεγέθους.
- Ωρίμανση: Τέλη Αυγούστου, διατηρείται καλά στο ψυγείο.
- Κατάλληλος για νωπή κατανάλωση και μεταποίηση.
ΛΙΠΑΝΣΗ
Η αχλαδιά έχει μεγαλύτερη ανάγκη σε άζωτο συγκριτικά με την μηλιά, ενώ οι απαιτήσεις της σε φώσφορο και κάλιο είναι περιορισμένες. Η ποικιλία Passa Crassana είναι απαιτητικότερη σε άζωτο όταν είναι εμβολιασμένη σε κυδωνιά.
Μια γενική λίπανση για την αχλαδιά, για έναν κήπο 10 τ.μ., είναι η προσθήκη: 0,15 kg N-0,05 kg P-0,1 kg K, στο τέλος του χειμώνα και συμπληρωματικά την άνοιξη προσθέτουμε 0,15 kg νιτρικής αμμωνίας ή 0,33 kg νιτρικού ασβεστίου, σε περίπτωση που το pH του εδάφους είναι χαμηλό.
Όπου υπάρχει δυνατότητα για κοπριά, χορηγούμε 20 kg και επαρκούν για 2 χρόνια.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.